torstai 30. tammikuuta 2014

Malli

 ”Arkkitehtonisen rakenteen osat noudattavat ihmiskehon lakeja. Se, joka ei hallitse alastonmallia, ei voi ymmärtää arkkitehtuurin periaatteita.”


- Michelangelo, 1500-luku

Tässä sitä taas ollaan, croqeja piirtelemässä. Arkkitehdin koulutukseen kuuluu edelleenkin elävän mallin piirtäminen, ja mulle se sopii paremmin kuin hyvin. Se on hirvittävän vaikeaa ja just siksi niin opettavaista. Croqeja piirrettiin kuitenkin niin vähän ettei niistä tahtonut tulla mitään. Yllä olevat on muistaakseni 2 minuutin croqeja.Ensimmäistä kertaa elämässäni piirsin myös ihan oikeaa mallia - siis elävää mallia pitempiä aikoja. Yhtä ja samaa piirustusta saatettiin hinkata koko tunti, melkein 2 h! Croquis on kuitenkin enemmän mun juttu, vaikka tykkäsin tästäkin. Kun aikaa on paljon, jäljestä tulee paljon vähemmän lennokasta. Hiili oli uusi tuttavuus, enkä oikein missään vaiheessa päässyt sinuiksi sen kanssa. Tämä on valtavalle A1 paperille, varmaan reilun tunnin verran työstetty hiilityö.


Sen sijaan rakkautta ensisilmäyksellä oli tussilla maalaaminen <3. Tämä oli ehkä vielä vaikeampaa kuin hiilellä, puhdasta kokeilua.


Lopuksi kokeilin vielä jotain radikaalia, eli mustalle paperille piirtämistä. Vrt. ylläolevaan, malli on sama ;)


Ihanaa, kun jaksatte käydä edelleen lukemassa blogia, vaikka täällä on viime kuukausina ollut kuolemanhiljaista. Kevätinnostus on mulla kohdistunut enemmänkin liikuntaan kuin piirtelemiseen, mutta haaveissa olis edelleenkin ehtiä piirtelemään, ja varsinkin treenailemaan akvarellimaalausta. :)Valoisia kevätpäiviä! <3 naattu

14 kommenttia:

 1. Vau, upeita!
  Etenkin tuo tussityö, toivottavasti minäkin pääsen pian kokeilemaan sitä!
  Itsekin pidän enemmän nopeista luonnoksista. Ehkä olen liian kärsimätön muuhun ;) No en tiedä, mutta jotenkin ne kiehtovat kaikin puolin eniten.. Kynästäsi lähtee upeaa jälkeä! Kiva että kävit kommentoimassa, niin löysin blogisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Nopeat luonnokset on kyllä ihan parhautta, kun niissä ei tarvi ajatella mitään, piirtää vaan :D

   Poista
 2. Tää sun piirustustaito on kyllä kajehittava taito! :)

  VastaaPoista
 3. Vau. Todella hienoja, etenkin nuo viimeisimmät!

  VastaaPoista
 4. Nopeista luonnoksista kaksi keskimmäistä ovat erityisen mieleeni! Ja tuo tussityö, tee siitä taulu!

  VastaaPoista
 5. Ootpa kyllä huikean taitava! :) t.Jane

  VastaaPoista
 6. Tiedätkö Naattu, mulla on suuri ikävä sun juttuja. Kunpa löytäisit aikaa ja halua taas välillä kirjoitella ja kuvailla tänne! Ymmärrän toki, että opiskelut ja muu elämä vievät aikaa tältä, ja ne ovat tietenkin etusijalla. Mutta kunhan vaan tiedät, että sua kaivataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista anonyymi! Ihanaa kuulla jos kaivataan :) Oon itekin aina välillä miettinyt blogia ja haluaisin kovasti kirjoitella tänne, mutta viime aikoina oon ollu kyllä ihan mielettömän kiireinen, vapaa-aikaa ei suunnilleen ollenkaan joten pakko priorisoida. Ongelmana on myös tää mun tietokone, joka on niin hidas, ettei mulla oikeen kärsivällisyys tahdo riittää kuvien kanssa. Aion nyt kuitenkin ostaa uuden koneen. Lisäks oon viime aikoina keskittynyt harrastuksista enemmän liikuntaan ku taidejuttuihin, joten kirjoittelemista ei edes oo niin paljon ollut. Tänä keväänä en voi luvata edelleenkään postauksia, mutta kesällä aion tehdä comebackin! Ihanaa, kun jaksatte käydä lukemassa, kyllä mä palaan vielä :D <3

   Poista
 7. Ilo eksyä blogiisi. :)

  VastaaPoista
 8. Minua kiinnostaisi paljon tuo elävän mallin työ sivutyönä vaikka jossain taidekurssilla tai taiteilijalla. Aika vaikea vain päästä, kun niitä paikkoja on niin harvoin auki, ja uusille malleille ilmeisestikin harvoin tarvetta.

  VastaaPoista