keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Mummu

Rakas mummu täytti kunnioitettavat 94 vuotta. Piirsin hänelle lahjaksi muotokuvan 79 vuotta vanhasta valokuvasta, rippikuvasta.


Mummu laittoikin todellisen haasteen pöytään: tästä tuli vaikein muotokuva, jonka oon koskaan piirtänyt. Ilme oli jotenkin tutkimaton ja katse todella voimakas. Vaikeus johtui varmaan osaltaan myös siitä, että mulla oli kamala kiire/stressi ja siinä kiireessä piti vielä tuo työ tehdä. Aluksi se oli tarkoitus tehdä kuivapastellilla, mutta paineen alla päädyin tuttuun ja turvalliseen lyikkäriin. Piirrustus on kokoa A3.

Itse tehty piirros on kuitenkin aina mukava lahja antaa, vaikkei itse siihen täysin tyytyväinen olisikaan. Huomaa, että oon tuntenut mummun aina vanhana: hän näyttää vanhemmalta piirrustuksessa kuin kuvassa. :D Tuo varman päälle -tyylinen piirustusjälki jäi hajottamaan, mutta menköön se nyt vaikka kiireen piikkiin. Pääasia, että sain mummun ilahtumaan. :)

Tässä mallina ollut kuva 1936.


<3 naattu

4 kommenttia:

 1. Moi! Tulinpas blogiisi vierailulle kun jätit kommentin minulle. :)

  Ihan mielettömän upea piirros, tämä on sellainen laji jota en vain voi käsittää, miten jotkut osaa!! Selasin alaspäin ja sieltä löytyi tunnelmallisia valokuvia ja taidokkaita akvarelleja. *Klik* lukijaksesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ja tervetuloa lukemaan, siniemilia! :)

   Poista
 2. olet kyllä taitava! aivan mieletön piirros ja mummusi on kaunis! :)

  VastaaPoista