lauantai 1. kesäkuuta 2013

Valmennuskurssin satoa

Tällä viikolla olin nelipäiväisellä valmennuskurssilla, jossa tehtiin seitsemän tehtävää, aivan kuin oikeissakin pääsykokeissa. Esittelen tehtävien ohessa lyhyesti myös tehtävänannot, jotta ymmärrätte, miksi teokset ovat sellaisia kuin ovat. Tärkeintä tehtävissä on se, että erottuu joukosta ideallaan ja sillä, kuinka hyvin sen osaa tuoda esille, joten tämä ajatus on ollut johtotähtenä jokaisessa työssä.

Ensimmäinen kuva on kotitehtävästä, jossa tuli tehdä kolmesta esineestä sommitelma. Arvosteluperusteina valon ja varjon käyttö, sommittelu- ja piirrustustaito. 


Ensimmäinen varsinainen tehtävä: tuli maalata vesiväreillä iloa kuvastava perhonen ja surua kuvastava perhonen. Arvosteluperusteina mielikuvitus, maalaustaito.


Toinen tehtävä oli spageteista rakennettu silta. Suurista suunnitelmista huolimatta tää tehtävä epäonnistui lähes täydellisesti. Tein kyllä jonkinlaisen sillan, mutta kuva jäi ottamatta, kun silta joutui roskiin aika piakkoin...

 Kolmannessa tehtävässä tuli piirtää näkymä tuolta sillalta (en piirtänyt varsinaisesta spagettisillasta vaan luonnoksestani). Arvosteluperusteina oli tilan hahmotus, mielenkiintoisuus, perspektiivi, valon ja varjon käyttö sekä piirrustustekniikka. Tämäkään ei ihan onnistunein työ ollut, vaikka pidänkin itse sillasta.


Neljäs tehtävä oli vanha pääsykoetehtävä: käännetty talo, johon oli pitkä ja monivaiheinen tehtävänanto, arvosteluperusteina kuitenkin tilan hahmottaminen, eläytyminen ja piirrustustaito. Testasin melkein ensimmäistä kertaa tusseja, laitetaanko toi keskikohdan järkyttävä suttaus vaikka sen piikkiin? Oikealla on siis suunnittelemani käännettävä talo (jolle oli ties mitä kriteereitä mutta joita en jaksa nyt kaikkia selittää) ulkoapäin ja vasemmalla puolella sisältäpäin.


Viidennessä tehtävässä tuli suunnitella Hullunkuriset perheet -korttipeliin neljä uutta, modernia perhettä, arvosteluperusteina mielikuvitus, perheiden identifiointi, tehtävän suoritus annetussa ajassa ja piirrustustaito. En tehnyt perheitä, vaan eri kulttuuria edustavia henkilöitä, jotka kaikki kuuluvat samaan perheeseen.Kuudes tehtävä oli suunnitella lava kesän Flow-festareille, arvosteluperusteina luovuus, dramaattisuus ja tunnelman tavoittaminen. Olin aluksi täysin hakusessa, enkä mustalle paperille ollut vielä koskaan aikaisemmin tehnyt, mutta tämä oli ehdottomasti yks suosikkitöistä.


 Viimeisestä tehtävästä pidin ehkä eniten: tuli valita 2-5 väriä  ja rakentaa silkkipaperista kolmiulotteinen sommitelma. Arvosteluperusteina oli sommittelutaito, materiaalin mahdollisuudet ja värien käyttö.

Kaikkiin tehtäviin käytettiin vähemmän aikaa kuin oikeasti kokeissa, joihinkin jopa vain kaksi tuntia, kun kokeissa jokaiseen tehtävään on kolme tuntia aikaa. Kurssista oli kyllä valtavasti hyötyä, opin paljon ja sain taas lisää itseluottamusta. Tehtävät olivat ihanan inspiroivia, ja ei siitä pääse mihinkään: tätä mä haluan tehdä.

Nyt on siis tehty kenraaliharjoitukset ensi viikon suunnittelukokeita varten (jotka kestävät ma-to). Välineisiin on käytetty jo toistasataa euroa, ja kaiken pitäisi olla valmiina. 

Ja niin onkin. Olo on ainakin vielä rento ja luottavainen. Meen antamaan kaikkeni ja se riittää. Peukut pystyyn siis, viimeistä viedään!

<3 naattu

4 kommenttia:

  1. Niin makeita teoksia :) Tsemppiä hulluna pääsykokeisiin! Oon 99% varma että pääset sisään!

    VastaaPoista
  2. Hienoja töitä taas! Tsemppiä hulluna viimeseen osioon, toivottavasti pääset sisään!:)

    VastaaPoista