maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kevät, converset ja maailman parhaat kookoskeksit

Miten oon joskus voinut ajatella, että kevät on rumaa aikaa?














  
 Kun kävin juoksemassa yks päivä, päädyin tuijottelemaan tienpenkereitä, joiden sulavat lumipenkat muodostivat huikean kauniita muotoja, kuvioita, rakennelmia. Pakko oli hakea kamera ja käydä kuvailemassa. Kevät kohisi, lumi suli ihan silmissä ja korvissa.


Takapiha on silti näin täynnä lunta. Mutta siellä on mennyt jänis!

Oon ihan kevätfiiliksissä. Enkä vähiten siksi, että nyt puin ekaa kertaa päälle keväänkeltaiset converset. 






 Lopuksi maailman parhaiden kookoskeksien ohje. Nää on melko helppoja tehdä ja ihan älyttömän hyviä. Mun ihan ykkössuosikki, jos leivon jotain pikkuleipiä.

Kookospikkuleivät

125 g tummaa suklaata
2 munanvalkuaista
hyppysellinen suolaa
100 g hienoa sokeria
180 g kookoshiutaleita
1 tl vaniljasokeria
koristeluun talous- ja valkoista suklaata, 60 g molempia.


1. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään.
2. Vatkaa valkuaiset ja suola pehmeäksi vaahdoksi. Lisää 3-4 rkl sokeria ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon loput sokerista sekä suklaa, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri.
3. Annostele kukkuraisia lusikallisia taikinaa leivinpaperilla peitetyille pelleille. Paista 150-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia kunnes keksit ovat pinnalta kuivia mutta keskeltä pehmeitä. Annoksesta pitäisi tulla noin 24 kappaletta keksejä.
4. Sulata suklaat erikseen koristelua varten. Kasta puolet kekseistä tummaan, puolet vaaleaan suklaaseen. Laita jähmettymään leivinpaperille. 
5. Lusikoi loput suklaista pursotinpusseihin ja pursota keksien pinnalle vastaväriä. Hauskimman näköisiä keksejä saat, kun pursotat mahd rennolla ranteella. :)


Iloisia kevätfiiliksiä toivotellen <3 naattu

8 kommenttia:

  1. Ai että, mun lempparikeksejä!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, noihin ei voi koskaan kyllästyä!

      Poista
  2. Ai että! Viljaton/ gluteeniton, ja ne oli todella hyviä! Kiitti vinkistä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti itelles ku kertoit tälle blondille et noi on gluteenittomia :D

      Poista
  3. Onpa herkku keksiohje, pakko kokeilla. Ja ihana tää sun blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jossu!! :) Ja kannattaa ehdottomasti!

      Poista
  4. Mää en tienny, että sääki bloggaat. :) Ihana blogi ja aloin lukijaks. :) Pitääki testata nuita sun leipomia keksejä joku päivä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Carita! :) Huippua et säkin oot päätynyt tänne. Mäkin käyn kattomassa sun blogia kun ehdin. :)

      Poista