keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

JEEEEEEEEEEEEEEEEEE (+ viimeinen croquis)

Ihan aluksi - pääsin jatkoon ennakkotehtävistä!!!!!!! Oon ihan riehaantuneen iloinen  ja onnellinen, ensimmäinen vaihe on läpäisty! Alkuahan tää vasta on, ja varsinainen edessä, mutta tästä pitää nauttia. Fiilikset ihan katossa! Kiitos vielä kerran tsempeistä teille kaikille, kyllä kannatti uskoa! Nyt taas on valtavat määrät energiaa millä puurtaa matikkaa.
Armilla, Irene ja Ersilia - näillä mentiin. Ajatelkaa, tolla viimeiselläkin epämääräisellä sotkukaupunkiwannabeErsilialla jossa ei ollut edes tekstin ideaa nimittäin suhteita langoilla merkitty. Samapa se tässssä vaiheessa!

Seuraavaksi mulla on  siis edessä arkkitehtimatikankoe, 20.5. Koe perustuu lukion pitkän matikan oppimäärään, ja minähän en oo lukenut kurssiakaan pitkää matikkaa, ajatuskin siitä on aina karminut selkäpiitä. Kirjoitin kuitenkin lyhyestä matikasta E:n, joten täysin toivoton en siinä ole. Viime aikoina motivaatio matikanluvuista on ollut täysin nollissa: "jos en pääsekään niistä ennakkotehtävistä jatkoon, tää on täysin turhaa kidutusta." Mutta eipäs menneet nekään matikanluvut hukkaan! Geometrian pariin siis taas. Samalla ajattelin harjoitella varsinaisia pääsykokeita, piirrustus- ja suunnittelukokeita, varten. Niihin pääsee, jos läpäisee matikankokeen (läpipääsy on kohtuullisen helppo, mutta koe perustuu pitkään matikkaan). Varsinaiset valintakokeet järjestetään sitten kesäkuun alussa ja ne kestää neljä päivää, yhteensä tehdään muistaakseni seitsemän kolme tuntia kestävää tehtävää.

Vielä yksi ilouutinen - ennakkotehtävistä siis ei saa mitään pisteitä, se on vain hyväksytty tai hylätty. Matikankokeesta pisteitä saa melko vähän suhteessa muihin osioihin, max 3, kun yo-tulosten perusteella laskettavista alkupisteistä saa max 12 ja piirrustus- ja suunnittelukokesita max 15 p. Mä aikaisemmin luulin, et mun alkupisteet on vaan 7,6, kun ajattelin et pisteytetään vaan yks reaali. Mut nyt katsoin uudelleen ja huomasin, että pisteytetäänkin useampi reaali eli myös mun psykan ällä, joten mun alkupisteet onkin huikeat 9,6! Parantaa aika paljon mahdollisuuksia päästä unelmien kouluun. :)

Croquispiirtäjän ura olis nyt toistaiseksi finaalissa, eilen oli viimeinen kerta. Jos vaan mitenkään pystyn, jatkan kyllä ens syksynä taas. Koukkuun sitä taisi jäädä tähän omalaatuiseen piirtämisen lajiin. Niin nopeaa, aivotonta, hauskaa, erilaista kuin muu piirtäminen. Ylikriittinen ei vain voi olla, jos aikaa on minimaalisen vähän. Ja mulle toi ylikriittisyyden poisopettelu on aika tärkeää, kun en osaa olla melkein koskaan omiin töihin tyytyväinen. Lisäks tämmösen piipertäjähifistelijän on hyvä oppia jotain noin suurpiirteistä, jossa keskitytään pelkästään olennaiseen.


Viimeisen kerran kunniaksi laitan vähän useammasta piirrustuksesta kuvan. Aluksi minuutin piirrustuksia.

Sitten tehtiin supernopeita 45 sekunnin ja 20 sekunnin croquita.

 


Lopuksi keskityttiin varjostuksiin. Aikaa oli kaksi minuuttia.

 


 Paperia kului neljän kuukauden aikana tällainen nivaska.Ja tällainen oli kehitys neljän kuukauden aikana. Vasemmanpuolimmainen oli ensimmäinen croquis koskaan ja oikeanpuoleinen viimeinen, jonka toistaiseksi olen tehnyt. Aikaa MOLEMMISSA on 2 minuuttia.

 
Ja kuka vielä väittää ettei piirtäminen ole harjoittelusta kiinni. Paljon on vielä kehitettävää, mutta noita kahta kun vertaa, niin oon kyllä ihan tyytyväinen. Tämä mielessä nyt vain treenaamaan pääsykokeita varten.

Sellainen siis oli mun ura croquispiirtäjänä toistaiseksi. Mestarista tässä ollaan sentään vielä kaukana, mutta ihan hyvä alku tää on. Ens syksynä taas piirtämään kynä sauhuten. 

Hilpeää harmaata keskiviikkoa! <3 naattu

10 kommenttia:

 1. Huikia, ku nuot sun alakupisteet oliki nuin hyvät! :) JA uskomattomasti oot kyllä kehittyny tuosa piiirtämisesä ku vertaa eka ja vimppaa kuvvaa! :D Täälä ollaan myös innoissaan tuosta sun läpäsystä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, oon ihan mielissään noista alkupisteistä :) Jees nyt vaan kunnon unet päälle ja matikanluvut alkaa ihan tosissaan.

   Poista
 2. Onnittelut jatkoonpääsyn johdosta! :)


  Ihan huima ero muuten noiden kahden croquis-piirroksen välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! :)

   Jep niin se vaan on harjottelusta kiinni. Sitä korostaakseen piti vielä valita oikein mahdollisimman huono työ lähtöpistekuvaksi ;) Niin monet aina vaahtoaa sitä kun "oot kerta kaikkiaan niin lahjakas ja taitava ja mä taas en vaan osaa piirtää". Tottakai lahjakkuuskin vaikuttaa mutta vielä paljon enemmän harjoittelu :)

   Poista
 3. Onnea onnea!! Ihana kuulla. Tsemppiä jatkoon. Pidä anonyymille lukijallekin peukkuja, sain vähän aikaa sitten kuulla, että pääsin alani aineenopettajalinjan pääsykokeesta läpi. Vielä haastattelu edessä. On meillä jännä kevät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän sulle peukkuja myös, tsemppejä kovasti haastatteluun! :) Jännittävää on, mutta eiköhän nääkin sydämentykytykset palkita sitten. :)

   Poista
 4. sun croquit on kehittyny ihan järjettömästi, mäkin haluan nyt sellaselle
  kurssille. :D
  t. löysin sun blogin vahingossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan? Kannattaa kokeilla! Tervetuloa lukemaan! :)

   Poista
 5. Pim, olet haastettu!


  http://comfortablyboring.blogspot.fi/2013/04/haastettu.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps pitääpäs koittaa jossain vaiheessa vastailla. :)

   Poista