sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Mitäs tänään syötäisiin?

Tuota kysymystä toistellaan meillä harvoin. Neljän tytön yhteinen talous pysyy parhaiten kunnossa, kun on valmiiksi suunnitellut ruokaviikot. Jokainen suunnittelee vuorollaan viikon ruuat, siis kerran kuukadessa, ja myös käy kerralla ostamassa ruokavärkit koko viikolle. Näin vältytään siltä "mitäs tänään syötäisiin" -jahkailulta ja makaroonilaatikkoyliannostukselta ("kun muuta ei nyt sattunut tulemaan mieleen"). Ruuat pysyy koko ajan vaihtelevina, kun jokainen suunnittelee vuorollaan mieleisiään ruokia. Viime viikko oli mun ruokaviikko, ja se piti sisällään seuraavanlaisia ruokia:Mitään sääntöjä ei sinällään ole, mutta kyllä me pyritään suosimaan kasviksia, broileria ja kalaa; aika kasvispainotteisesti syödään. Meillä on myös ruuanlaittopäivät, eli kukin tekee ruokaa kerran viikossa. Mitään jäykkiä järjestelyjä ei ole, vaan sumplitaan niin, miten kunakin päivänä parhaiten sopii.

Maanantaina ruokana oli peruna-purjo -kasvissosekeittoa raejuuston ja maailman parhaan ruisleivän (Meriläisen leipomon ruisvarras) kera. Ohje löytyy täältä. Kasvissosekeittoja syödään melkein joka viikko, ne kun ovat edullisia, terveellisiä ja tietysti herkullisia arkiruokia.


Jälkkäriksi vaniljajätskiä ja piparia.


Tiistaina tein ruuaksi uunilohta Välimeren tapaan salaatin kera (ohje). Jälkkäriksi syötiin kookos-suklaakakkua.Keskiviikkona ruokana oli vähän erilaista kasvisgratiinia, pääasiassa kesäkurpitsasta ja tomaatista (ohje).Kesäkurpitsa on ihan uskomattoman hyvää varsinkin uuniruuissa. 
Jälkiruuaksi lättyjä hillolla ja jätskillä, sekä persikka-rahkapiirakkaa.Torstaina syötiin roseepippurilbroileria, jasmiiniriisiä ja salaattia (ohje). Kahvin kanssa porkkanapiirakkaa.


Joka ilta saatiin syödä auringon laskiessa. Ruokailu on kyllä yks päivän parhaista hetkistä: yhdessä rauhoitutaan saman pöydän ääreen syömään herkullista ruokaa ja vaihtamaan päivän kuulumisia, mietteitä ja fiiliksiä. Meille (ja erityisesti mulle) on tärkeää, että ruoka katetaan nätisti ja että se syödään rauhassa ja yhdessä. Niin kiire ei saa olla etteikö ehtisi kynttilöitä sytyttää.

Tään viikon ruuat oli kyllä tosi onnistuneita, toinen toistaan herkullisempia. Ei voi kuin suositella noita ohjeita. Pirkka.fistä löytyy muitakin huikeita kasvisruokaohjeita, se on meillä suuressa suosiossa, kuten näkyy. 

Näköjään tulee aika usein syötyä noita jälkkäreitä... <3naattu

8 kommenttia:

 1. herrrkullisen n'köstä! :) Kiitti ruookavinkeistä. :D Varmasti käyn täältä noukkimasa nuita ophojeita ja teen- :) ja iiihania jäläkiruokia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata ehdottomasti. Varsinkin tuo uunilohi Välimeren tapaan aaammmsss!!

   Poista
 2. Voi että ku iteki jaksais tehä noin monipuolista ruokaa. Mut se tahtoo jäädä kun yksin syö aina arkena pojan kans. Varsinkin salaatti kerkee pilaantua ku oon kerenny kokonaan syödä sen. Niin harvoin tulee tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän sitä on niitäkin päiviä kun ottaa vain pinaattikeiton pakkasesta ja lämmittää sen. Mutta onneksi ei kovin usein :) Mutta se on ihan eri asia syödä yksin tai pikkupojan kans - en mäkään jaksais pelkästään itelleni ruokaa laittaa. Idea on just siinä, et se syödään yhdessä. :) Mutta vinkkinä kasvissosekeitot on tosi kätsyjä, ne voi vaikka laittaa pakkaseen. :)

   Poista
 3. Ihania ihania, kuvat ja ohjeet! Nam! Ja jälkkärit...<3 Kiitos paljon vinkeistä ja inspiksestä. Miten ihanaa, että saatte kokoontua saman pöydän ääreen, kauniisti katettuunkin, ja rauhoittua päivän jälkeen. Tuo kämppä näyttää muuten ihan unelmalta. Hiukan kade olen noista isoista, verhottomista ikkunoista ja maisemista. Ps. Sulla on kiva blogi, tykkään hirmusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista!! :) Tervetuloa seuraamaan blogia, huikeeta jos voi jakaa inspiraatiotaan muille. :)

   Poista